PIZZA

No Comments on PIZZA

Pentru blat aveţi nevoie de:

 

  • 250 de grame de făină,
  • 150 de mililitri de apă,
  • 15 grame de drojdie proaspătă (sau echivalentul în drojdie uscată),
  • 30 de mililitri de ulei,
  • jumătate de linguriţă de zahăr,
  • un praf de sare.

Modul de preparare al blatului: in apa călduţă dizolvăm zahărul, sarea şi drojdia. După dizolvare o punem într-un vas încăpător peste făină şi o frământăm bine până ce obţinem un aluat omogen. Adăugăm uleiul şi frământăm aluatul până ce se încorporează tot uleiul. Acoperim aluatul şi îl punem la dospit într-o zonă călduroasă (aproximativ 30 grade). Îl lăsăm să dospească minim 30 minute şi, dacă în acest timp şi-a dublat volumul, aluatul este pregătit să fie întins în tavă. Dacă aveţi timp la dispoziţie, lăsaţi aluatul câteva ore la frigider.

Pentru sos aveţi nevoie de:

  • 50 de mililitri de suc de roşii sau passata,
  • un praf de sare,
  • puţin zahăr,
  • piper,
  • oregano
  • un grăunte de usturoi pisat sau un praf de usturoi granule
  • puţină paprika dulce sau iute

Mod de preparare al sosului: pentru sosul de rosii amestecaţi bine ingredientele şi puneţi sosul câteva minute la foc. Până da în clocot şi se îngroaşă un pic. Să fie numai bun de întins pe aluatul de pizza.

Pentru pizza aveţi nevoie de:

  1. şuncă,
  2. ciuperci proaspete,
  3. salam uscat,
  4. ardei gras,
  5. ardei iute,
  6. măsline,
  7. 300 de grame de mozzarela sau caşcaval

Întindeţi blatul folosind un făcăleţ (merdenea, sucitor sau chiar o sticlă) şi aşezaţi-l în tavă unsă cu o pensulă sau cu un şerveţel înmuiat în ulei.

Ungeţi bine blatul cu sosul de pizza şi adăugaţi ingredientele. La sfârşit acoperiţi totul cu mozzarella rasă sau caşcaval, presăraţi nişte oregano şi puneţi tava în cuptorul electric preîncălzit la 300 grade C.

Dacă aveţi cuptor pe gaze, coaceţi pizza la foc puternic (la maxim). Este gata când caşcavalul este gratinat. La 300 de grade, timpul de coacere este aproximativ 8-9 minute.

Leave a Reply