Ceaiul Verde

No Comments on Ceaiul Verde

ceai verdeCeaiul verde poate fi folosit cu succes in cura de slabire sau in cura de detoxifiere a ficatului si a organismului. In plus fata de slabirea cu ceai verde, acesta aduce si beneficii certe pentru sanatatea organismului. Ceaiul verde este deosebit de bogat în flavonoizi care ajuta la mentinerea sanatatii (flavonoizii constituie 30% din greutatea uscata a unei frunze). Ceaiul verde contine inclusiv catechine si derivatii acestora. Cea mai des intalnita catechina din ceaiul verde este EpiGalloCatechin-3-Galat(EGCG), cu rol esential impotriva dezvoltarii cancerului. Catechinele ar trebui să fie luate mai mult în considerare, alături de antioxidantii precum vitaminele E sau C, ca factor major de susţinere a sanatatii.

Traditia consumului de sute de ani a ceaiului verde in Asia a servit ca punct de plecare in cercetarea acestei plante considerata ca fiind “miraculoasa” inclusiv pentru slabire.

Ceai verde: Beneficii pentru sanatate si slabire:

Datorita continutului de polifenoli, ceaiul verde are un efect antioxidant, protejand organismul impotriva radicalilor liberi (responsabili de imbatranirea celulelor). Are efect antitumoral: polifenolii cuprinsi in ceaiul verde blocheaza formarea nitrosaminelor (care sunt cancerinogenetice). Prin continutul sau bogat de taninuri ceaiul verde reduce absorbtia lipidelor si a glucidelor, fiind folosit cu succes in curele de slabire. Cu alte cuvinte, orice cure de slabire ati adopta, nu uitati sa beti la fiecare masa si cate un ceai verde.

Ceaiul verde contine flourina, indispensabila pentru sanatatea dintilor. Baut zilnic reduce riscul aparitiei cariilor cu pana la 50%. Cofeina continuta in proportie de 204% de ceaiul verde confera un efect tonic, revitalizant. Datorita efectului diuretic, laxativ ceaiul verde scade tensiunea arteriala, elimina constipatia, ajuta la slabire si la detoxifierea organismului.

Beneficiile aduse sanatatii de ceaiul verde au fost pe larg cercetate iar in comunitatea stiintifica gradul de conştientizare a beneficiilor aduse de ceaiul verde a crescut foarte mult, ceea ce a condus la noi si noi studii. Astfel, in noiembrie 2004, in baza de date PubMed erau cuprinse mai mult de 1000 de studii legate de ceaiul verde, dintre care aproape 400 erau publicate chiar in timpul anului 2004! In acest articol includem un scurt rezumat al unora dintre cercetari.

Concluziile generale ale acestor cercetari sunt ca bautorii de ceai verde au un risc scazut de a dezvolta o gama larga de boli, de la simple infecţii virale sau bacteriene pana la boli degenerative cronice, inclusiv bolile cardiovasculare, cancer, accident vascular cerebral, boală periodontala sau osteoporoza. Cele mai recente studii ofera o foarte bună înţelegere a modurilor în care actioneaza ceaiul verde.

prodieta.ro

Un studiu din august 2006, publicat în European Journal of Clinical Nutrition, arata că ceaiul verde este o alegere mai sănătoasa decat aproape orice bautura, inclusiv apa. Aceasta se datoreaza faptului ca, in plus fata de rolul de hidratare oferit de apa simpla, ceaiul este bogat in polifenoli cu rol de protecţie împotriva bolilor cardiace. Un studiu japonez publicat în numarul din septembrie 2006 al revistei JAMA sugerează că bautorii de ceai verde prezinta un risc scazut de deces din toate cauzele, inclusiv a bolilor cardiovasculare. Studiul a început în 1994 si a durat 11 ani. A fost realizat pe 40.530 adulţi, cu varste variind intre 40 si 79, la nord-est de Japonia. În această regiune, 80% din populaţie consuma pe zi in medie 3 căni de ceai verde.

Comparativ cu participanţii care consumă mai puţin de 1 ceasca de ceai verde pe zi, cei ce au baut 5 sau mai multe căni pe zi au avut un risc de deces mai scăzut in mod semnificativ. Femeile in special beneficiază de o protecţie mai mare legata de riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare (31%), chiar mai puternică decat bărbaţii (22%). La femei riscul de deces din orice cauză este cu 23% mai mic, fata de 12% la barbati. Riscul de deces cauzat de accidente vasculare cerebrale este cu 62% mai mic la femei si cu 42% mai mic la barbati.

Ceai Verde Organic >> numai 14.9 Lei >> citeste detalii <<În cazul în care pur şi simplu nu va puteti începe ziua fără o ceaşcă de cafea, încercaţi in schimb ceai verde! Veţi descoperi rapid ca ceaiul verde este o combinaţie irezistibilă de arome delicioase cu calităţi calmante si revigorante. Sfatul prodieta.ro: pentru mai mult gust si arome amestecati ceaiul verde cu ceai de fructe de padure!

Ceaiul verde subtiază sangele şi ajută la prevenirea formării cheagurilor de sange. Catechinele din ceaiul verde impiedica formarea de pro-inflamatorilor proveniti de la compuşii Omega-6 – acizi graşi care se găsesc în carne şi uleiuri vegetale polinesaturate, precum porumb sau ulei de soia. Un alt efect al consumului de ceai verde: se minimizeaza efectele unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral si se grabeste recuperarea.

Consumul de ceai verde s-a dovedit de ajutor in sporirea sanselor de supravieţuire la femei cu cancer ovarian. Într-un studiu de 3 ani cu rezultate publicate în noiembrie 2004 in revista International Journal of Cancer, se arata ca femeile cu cancer ovarian care au băut cel puţin 1 ceasca de ceai verde zilnic au avut un risc de deces redus cu 56% fata de cele care nu au baut deloc.

Datele obtinute de la numeroase alte studii au sugerat că ambele tipuri de ceaiuri: atat verde cat si negru pot oferi protecţie împotriva a diverse tipuri de cancer. Se considera ca polifenolii din ceai au rol de agenţi de protecţie.

Ceaiul verde susține funcțiile ficatului și ajută la detoxifierea acestuia.

Ceaiul verde protejeaza impotriva declinului mental, bolii Alzheimer sau Parkinson. Catechinele din ceaiul verde nu sunt numai simpli antioxidanti ci invoca un spectru foarte larg de mecanisme celulare. Rezultatul final al actiunii acestora este acela ca se produc mai putine daune la nivelul celulelor creierului. Acumularea de fier in anumite zone ale creierului si distrugerea celulelor de catre radicalii liberi constitui factori majori in dezvoltarea bolilor neurodegenerative (incluzand Parkinson si Alzheimer).

Datele obtinute de la numeroase alte studii au sugerat că ambele tipuri de ceaiuri: atat verde cat si negru pot oferi protecţie împotriva a diverse tipuri de cancer precum: cancerul mamar, de colon, rinchi sau de plamani. Se considera ca polifenolii din ceai au rol de agenţi de protecţie.

Contraindicatii in consumul de ceai verde

gravide si ceai verdeGravidele nu trebuie sa consume ceai verde in primul trimestru al sarcinii! Ceaiul verde are si contraindicatii!! Potrivit unui studiu publicat in numarul din Martie 2005 al revistei Cancer Research , ECGC, o catechina prezenta in ceaiul verde inhiba dihidrofolat-reductaza bacteriana (DHFR), enzima activa in metabolismul folatului. Cercetarii considera ca legatura dintre ECGC si DHFR poate mari riscul de disfuncii neuologice sau spina bifida. Femeile gravide sau care isi doresc sa ramana gravide sunt sfatuite sa ia suplimente de acid folic. Acidul folic ajuta la dezvoltarea normala a copilului si protejeaza impotriva spina bifida prin producerea de enzime DHFR. Ceaiul verde baut in cantitati mari nu este bun pentru gravide pentru poate scadea actiunea enzimei DHFR si creste riscul aparitiei bolilor tubului neural! Nu va speriati insa foarte tare…este foarte putin probabil ca o ceasca sau doua de ceai verde sa dauneze foarte tare.

Ceaiul verde ajuta la slabire.

Ceai VerdeEste bine stiut ca slabirea cu ajutorul ceaiului verde se produce in special in zona abdomenului si intern (se elimina grasimea din jurul organelor interne si a intestinelor). Spre deosebire de depozitele de grasime acumulate in zona soldurilor (care creeaza asa numita forma de “para” a corpului), grasimea viscerala (cea din jurul intestinelor, care produce forma de “mar”) este asociata cu un risc mare de sindrom metabolic sau diabet de tip 2. Ceaiul verde contine 3 ingrediente majore care duc la slabire: catechine, cafeina si teanina. Studiile arata ca slabirea este legata de inhibarea lipazei pancreatice si gastrice.

 

Ceaiul verde prezinta beneficii speciale pentru persoanele cu trigliceride mari! O serie de experimente a arătat că un mix de catechine găsite in mod natural în ceaiul verde inhiba activitatea lipazei pancreatice, enzima secretata de pancreas. Ca rezultat, scade rata la care organismul transforma grăsimile în trigliceride. Creşterea nivelului de trigliceride din sange după ce mancam este un factor de risc important pentru dezvoltarea bolilor cardiace coronariene si de aceea se recomanda sa bem la masa o cana de ceai verde, mai ales dacă nivelul trigliceridelor dvs. este mai mare decat cel normal.

Leave a Reply