Cele mai bune 4 ceaiuri care scad colesterolul rău

No Comments on Cele mai bune 4 ceaiuri care scad colesterolul rău

LDL-colesterol sau “colesterolul rău” reprezintă o fracţiune a colesterolului care se depune pe vasul de sânge, dacă este în exces. Se formează astfel celebra placă de aterom care este practic o depunere de grăsime pe vasul de sânge. Că urmare a acestui fenomen, vasul de sânge se îngroaşă şi îşi pierde elasticitatea din ce în ce mai mult.

Ceai verde

La ce e bun – este cel mai eficient luptător împotriva colesterolului. Consumat cu regularitate scade nivelul de “colesterol rău”. Cum îl consumi – ar fi bine să-ţi faci un obicei de a consumă în fiecare zi cam 2 căni de ceai verde. Este un adevărat miracol al naturii!

Anghinare

La ce e bună – în primul rând este un energizant natural. Apoi, reglează procesul de formare a colesterolului şi este tonic hepatic.

Cum o consumi – sub formă de infuzie. Trebuie să urmezi însă o cură în timpul căreia să bei cam 2 căni pe zi, timp de o luna. Fă o pauză de 10 zile şi reia tratamentul.

Cătină

La ce e bună – bogată în vitamina C şi antioxidanţi, cătină reglează nivelul de colesterol şi este un bun tonic general. Cum o consumi – din fructele ei portocalii zdrobite, prepară o infuzie din bea 1-2 căni pe zi, timp de două săptămâni.

Pătlagină

La ce e bună – pe lângă proprietăţile ei detoxifiante, pătlagină este şi un bun regenerator celular, dar mai ales un redutabil inamic al colesterolului. Cum o consumi – din frunze uscate fă o infuzie – o lingură de plantă la o ceaşcă de apă fierbinte. Ia câte o lingură de preparat o dată la 2-3 ore, timp de 10 zile.

Leave a Reply